Werelddiabetesdag

Een terugblik op de werelddiabetesdag 2016

 

Met een suikerbord en een vette koffer probeerden we de aanwezigen op een aangename manier te informeren over het gebruik van de juiste vetten en dranken.

Hiernaast werd er nog informatie verschaft met betrekking tot het nieuwe 'voortraject diabetes' (in plaats van de vroegere  diabetespas) en het zorgtraject diabetes mellitus.

Wist je trouwens dat eens de diagnose van diabetes mellitus gesteld is, je rijbewijs moet aangepast worden? Dit om verzekeringsgewijs in orde te zijn.

Wist je dat je zowel voor het voortraject als het zorgtraject diabetes je jaarlijks recht hebt op:

  • 2x 30' terugbetaling van een erkend diëtist(e)
  • 2x 30' terugbetaling van een podoloog

 

Wat is het doel van een werelddiabetesdag?

Informeren en sensibiliseren over de groei, oorzaken, symptomen, complicaties en behandeling van deze chronische aandoening.

--> Dit blijft meer dan ooit nodig, want ondanks de toename van diabetes leven er nog heel        wat misverstanden.

Deze dag gaat jaarlijks door op 5 verschillende locaties in Vlaanderen waar men eveneens het risico op diabetes type 2 kon men laten bepalen.

De werelddiabetesdag is een gezellig winterevent en aangezien beweging ook heel belangrijk is in de behandeling en preventie van diabetes gaat het event gepaard met jaarlijkse wandelingen.

 

De Wereld Diabetes Dag (WDD) werd in het leven geroepen als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.

Contact

Evelien Vranken

Nieuwstraat 125

3550 Heusden-Zolder

0496/03 33 15

RIZIV-nr: 5-61477-56-701

Maak een afspraak

Openingsuren

 

Maandag: 17:00-19:30

Woensdag: 19:30-22:00